Nadat ik het contactformulier heb ontvangen neem ik contact met je op en maken we, als je dat wil, een afspraak voor een consult. Per mail ontvang je een vragenlijst met het verzoek om deze ingevuld mee te nemen naar de eerste afspraak.

Het eerste consult duurt 60 tot 90 minuten. Tijdens dit gesprek geef ik je informatie over wat de overgang precies inhoudt. Vervolgens gaan we samen na wat je belangrijkste overgangsklachten zijn en geef ik je op basis hiervan een advies op maat. Door het aanpassen van voeding en leefstijl, al dan niet in combinatie met hormoontherapie of alternatieven hiervoor, neemt de kans om deze fase soepel door te komen gelukkig flink toe.  

Tijdens het tweede consult kijken we of je baat hebt gehad bij het advies en stellen we het zo nodig bij. Daarnaast maak ik een inventarisatie van eventuele gezondheidsrisico’s als gevolg van de overgang en ontvang je verdere informatie. Deze afspraak duurt 30 tot 60 minuten.

Over het algemeen zijn twee tot drie afspraken voldoende om de klachten te verminderen of verhelpen. Soms blijkt het nodig te zijn om een andere hulpverlener in te schakelen, zoals een gynaecoloog, een diëtist of een fysiotherapeut.